Щом дванадесет удари,
звън камбанен огласи нощта.
Градът празнува Възкресение.
Празнуват всички християни,
с благодатен огън в ръка.
С вяра изпълнила сърцето,
всеки с поглед мил те поздравява:
„ Христос Воскресе“
Отговаряш тихо и смирено:
„ Воистина Воскресе“
В нощта на Възкресение Христово,
да забравим ний за злото.
Нека да повярваме в доброто.
Нека бъдем по-смирени.
Христос възкръсна зарад` нас.
Правдата възкръсна с него
в този час.
....................................
Нека Бог да възхвалим!
Владетелят небесен,
станал Той – Спасител наш.
Вестта за Него да разпръснем по света
„ Христос Воскресе“!
............................................
Възкресение празнува пак света.
Светъл празник е за всички нас.
Честито Възкресение Христово
на всички християни по света!
© С. П. All rights reserved.