Във времето на листопада
Земята е застлана с листопада
тревожни птици някъде крещят,
а ветрове студени от засада
нахлуват и с листата се въртят...
Небето е надвиснало – ще падне
внезапно натежало от мъгли,
смрачава се и тъмно е по пладне
и дъжд противен все вали...
Вали...
... А хората се молят, но не спира
вали си напоително дъжда –
небето със чадърите подпират,
Живота се покрива със ръжда...
И лесно е в дъжда да се изгубиш
залутан из безкрайната мъгла,
а все по – трудно става да се влюбиш...
А страст да пламне?...
Как ли би могла!?...
И тъй ще е в надвисналото Време
от тук натам, което предстоѝ –
то всеки ден по нещо ще отнема
и крие в тия есенни мъгли...
... Опитвам сам във този Свят обречен
аз малко оптимизъм да внеса –
за да изгрее Слънцето... Но вече...
...не ставали (ми казват) чудеса!...
Във Времето на листопада
© Коста Качев Всички права запазени