Mar 9, 2020, 11:50 AM

Във времето на листопада 

  Poetry » Landscape, Other
569 0 0

Във времето на листопада

 

Земята е застлана с листопада

тревожни птици някъде крещят,

а ветрове студени от засада

нахлуват и с листата се въртят...

 

Небето е надвиснало ще падне

внезапно натежало от мъгли,

смрачава се и тъмно е по пладне

и дъжд противен все вали...

                                           Вали...

 

... А хората се молят, но не спира

вали си напоително дъжда

небето със чадърите подпират,

Живота се покрива със ръжда...

 

И лесно е в дъжда да се изгубиш

залутан из безкрайната мъгла,

а все по трудно става да се влюбиш...

А страст да пламне?...

                                Как ли би могла!?...

 

И тъй ще е в надвисналото Време

от тук натам, което предстоѝ

то всеки ден по нещо ще отнема

и крие в тия есенни мъгли...

 

... Опитвам сам във този Свят обречен

аз малко оптимизъм да внеса

за да изгрее Слънцето... Но вече...

...не ставали (ми казват) чудеса!...

 

Във Времето на листопада

© Коста Качев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??