28.02.2024 г., 16:26 ч.

Възход... 

  Поезия » Свободен стих, Друга
212 1 0

В тази сутрин, пишна като буйна зеленита...

В която невидим художник  я е мацнал с цветовете на животът...

В която пролетта е щедра матрона и плиска  от своя  брокат...

В която земята реди своята мозайка на живот...

 

Планината се докосва до небето ...

И иска  да му върне белият капишон...

Иска вечната  младост  на Афродита...

Но не вижда  изписаните си старост в нагънатите й черти..

 

По урвите се гонят бясно ветрове, яхнали диви коне...

Планината иска да ги укроти в своите  пазви...

Няма как,  когато  нещо си има посока...

То си търси път, път на възход...

© Мария Чонкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??