27.08.2011 г., 8:44 ч.

Възкръснала любов 

  Поезия » Любовна
611 0 11

Бяха лудост красивите шепоти,

всички думи се сляха в една.

Аз танцувах в очите ти, немите,

ти рисува по мен любовта.

 

Беше дръзко да гоним мечтите си

зад гърба на света помъдрял.

Обичта ти аз вплетох в косите си.

Днес е с мен, не оставам сама.

 

Помня, молех зората задъхано

все така да си влюбен, смутен.

Даже вятърът чакаше времето,

в този миг беше само за мен.

 

Всяка капка дъждовна целуваше

мен и теб… И блестяха звезди.

Знам, ти също света ни сънуваше

като дъжд, който лудо вали.

 

Две вселени, когато се търсят,

всички думи се сливат в една:

Любовта. Тя сама ще възкръсва

с всеки дъжд и със всяка дъга.

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??