16.10.2012 г., 9:06 ч.

Юбилейно... 

  Поезия » Философска
488 0 4

 

Юбилейно...

                 на всички стари приятели

 

О, мои Приятели стари

и вече- стари наистина!..

Доживяхме до мемоари

и до срещи почти обезсмислени!..

 

Но в илюзии не загубени

отново идват момичета

и на времето недолюбени

на безсъние днес ни обричат!..

 

А и Жените, които обичахме

остаряха със нас из годините,

през които заедно тичахме

след мечтите си...Недостижимите!..

 

И  децата ни, вече пораснали,

по белия свят разпиляха се...

...О, колко Огнища угаснали

и порутени стряхи оставиха!..

 

И къщи с прозорци почупени

с прогнили дъски заковани-

във градините с хукнали бурени

и с некролози, вместо стопани!..

 

А всяко Огнище изстинало

със пепел вместо жарава-

ограбвайки нашето минало,

и от бъдеще  ни лишава...

 

...Но ето започва да шета

Оная, дето Вечност суетно наричаме

и като вода през решето:

отреденото Време изтича!...

 

А по-нетърпеливите вече

поеха... по Млечният път към Звездите

и при хубаво време вечер-

от там със любов ни намигат...

 

д-р Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "А всяко Огнище изстинало

    със пепел вместо жарава-

    ограбвайки нашето минало,

    и от бъдеще ни лишава..." Тази СВЯТА ИСТИНА малко хора я знаят!!!
  • А всяко огнище изстинало
    ........................
    и от бъдещето ни лишава-Сегашната истина за майка България!
    Поздрав докторе, за добре написаното!
  • Картината не е розова...!!!
  • И къщи с прозорци почупени
    с прогнили дъски заковани-
    във градините с хукнали бурени
    и с некролози, вместо стопани!..
    Много тъжно, но истинско.Поздрави!
Предложения
: ??:??