4.11.2012 г., 9:35 ч.

Южният Вятър-2 

  Поезия » Пейзажна
348 0 2

Южният Вятър-2

 

Понякога и в Есента

щом духне бурен южен Вятър

танцуват жълтите листа

завихрени от дъх на лято...

 

С един възторжен колорит

в небето облаците мамят,

а въздуха като измит

е, нереален във лилаво...

 

Прегърнал падащият мрак

Светът към лятото пътува,

понесен с топлият Южняк

жита залюшнати сънува...

 

...Но птици есенни крещят

в ята и черни, и тревожни

с  предчувствие, че в тоя свят

илюзии не са възможни

 

и тук, по тия ширини

(и все така от как се помни!..)

не може да се подмени

редът в годишните сезони...

 

...Но след южняшката му страст

щом Северняка зъл завие

в гората всеки дрипав храст

зверче на завет ще укрие,

 

а пък Светът ще помни с жал,

преди напълно да премръзне,

как бе Южнякът пожелал

обратно лятото да върне...

 

д-р Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Мммм..., изкусително..., понякога или винаги - тази сутрин например имаше лиИилаво..., някакво изпепеляващо..., но го изпуснах за снимка, ...!!!
    "С един възторжен колорит
    в небето облаците мамят,
    а въздуха като измит
    е, нереален във лилаво..."
  • Не просто "пейзажна" лирика, а много повече...
Предложения
: ??:??