10.06.2020 г., 19:01 ч.

Юлско утро 

  Поезия » Друга
586 1 3

Лятото е на моя праг. 
Бърза. 
Чака ме да си обуя обувките..
Или… май се сбърках!?
Чака ме да тръгна на бос крак,
и да обикалям с него
плажовете, юлските.

 

Слънцето се смее, като малко  дете.
Сънено си показва главата.
До вечерта ще остарее, 
но сега озарява цялото ми небе,
и прави пътека за мен, по водата.

 

Гонят се весели щури вълни.
Бързат и те -
в краката ми да се разбият.
Гларус в небето над мене кръжи.
Двама влюбени, на плажа кафето си пият.


Смеят се, целуват, прегръщат.
Страстта по между си не  крият.
Само аз никак не бързам.
Морския въздух жадно поглъщам
и красотата на тази свободна любима стихия.

© Ирен Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??