28.10.2012 г., 20:26 ч.

За бабаитите 

  Поезия » Гражданска
334 0 0

Аз търся новините общо взето
и щракам копчето на "Хоризонт".
След музиката, както е прието,
разпищови се ядосан слон!

А слюнките му по мен захвърчаха...
Аз в ъгъла се свих полу спасен!
Разбрах от него, че вече сме на края 
и че светът от него е творен...

Че вече сме без хляб и лимонада,
че в гащите  едва стоя от глад,
че мразя демокрацията млада 
и че жадувам страшно за обрат!


Че е добре да стягаме колана...
Да хвърлиме по някой килограм...
И да ги славя още от зарана...
И просто задника си да им дам!

Днес пак се вихрят старите ченгета,
разплювали са се над нас без страх!...
България едва от тях изкрета...
На другиго прехвърлят своя грях!

Със всички сили правят канонада!
Надяват се да найдат в нас слуги...
Попържат всички други със наслада!
Народът ни как още ги търпи!?

С лъжи, с измислици и компромати 
света наоколо те пръскат с кал!
Запасът им от думи  щом се  клати,
се пипаш ти, дали си още цял!

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??