30.12.2011 г., 20:23 ч.

За човека 

  Поезия » Гражданска
422 1 1

За човека

 

И ей така от памтивека,

пълзи по  стълбата Човека,

да трупа  пари и имоти,

не с хора, ами с идиоти...

Да прави свойто шушу-мушу

и все да пълни свойта гуша.

На другите да прави кал...

Това е той добре разбрал.

 

Да търси  чужди мръсни ризи

и от това да прави кризи...

Да дава даже драго-мило,

но все да е в ръка с кормило,

и да стои  до каца с мед,

от всички да е най-напред,

за да облизва благинките...

И да хвърля прах в очите!

 

Да праща другите  на "харакири"...

А той да дръпне  две-три бири...

И лук не ял и не мирисал,

да търси на живота смисъл.

И пак на метеното срал,

да няма съвест и морал!

С такава същност е Човека!...

Това е неговата Мека!...

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво! Без срам и страх, като не щете мира - на ви пък пердах!!! Благодаря ти, брате-поете!
Предложения
: ??:??