Вървя по улицата.
Почивен ден.
Хора без маски минават край мен.
Някои имат, но това не решава
всеки техен проблем.
Какво е в душите им искам да знам.
Търся очите им – ту тук, ту там.
Много от тях крият свойто лице,
гледат в краката с надежда за левче,
но според мен и на по-малко
ще са доволни те.
Понякога и радост
срещам върху лицата,
родена от любимия
или, може би, от децата.
Търся хора различни
да срещам аз,
за да не мисля,
какво прави тя в тоя час.© Вили Тодоров Всички права запазени
А може отдавна да е съгласна , но ти да не си разбрал.
Може твоята представа за нея да е грешна.Може тя умишлено да я създава такава.Може би не трябва да я слагаш в някое свободно чекмедже, а да я анализираш по - дълго.
И накрая може да допуснеш , че всъщност не си заслужава.Но ако ти стиска- опитай!