21.11.2012 г., 15:22 ч.

За една Мария... 

  Поезия » Любовна
1308 1 10

Скромен поздрав за всички, които носят това прекрасно име!

:)


Тя беше най - красивата Мария,
дори Дъгата всъщност го призна
и вярвайте и багрите си криеше,
щом зърне я да крачи в утринта!


Сърцата на момчетата, пък лудо,
препускаха, когато с поглед - Тя,
докосваше ги, сякаш пеперуден
прашец целува - влажната земя!

И - Славейчето спираше да пее,
макар, че бе в подканящия злак,
засрамено от мислите, след Нея
политваше... на Господ на инат?

А после към Морето - щом поеме,
крайбрежната пулсираше в това,
поети, тук що нижеха - сломени,
че всъщност Тя за други е жена...

Художници извайваха в картини,
вълшебната - тъй мамеща снага,
кръчмаря тихо почваше да свири
с възтъничка усмивка под мустак!

И Слънцето, уж влюбено в Луната,
прибираше в миг - жарките лъчи,
гората не флиртуваше със Вятър,
парфюмът ѝ, щом нейде долови!

Горките... Беше - вярната Мария,
морякът свой очакваше - все там,
на кея и във синьото се взираше,
в надеждата за силната му длан!

Поплакваше си вечер за разтуха,
на разговор с безкрайното легло
и слушаше как пее вън Капчукът,
за кораб спрял, моряци и... дано!

А в утрото, пак тихичко потичаше,
животът - в романтичното градче,
Мария във любимия - се вричаше,
с молитвата: Ела си днес, Момче...

© Ангел Колев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??