30.12.2022 г., 13:15 ч.

За красотата и овцата /басня/ 

  Поезия » Друга
545 1 5

 

В една селска Овцеферма, 
живеела овца модерна. 
С гордо вдигната глава
все повтаряла си тя : 
" Огрявам с красота света! 
За работа не съм сега!" 
Но пък другите овци 
пасли кротко от зори, 
и мляко топло давали, 
и агънца отгледали. 
А възгордялата се овца, 
разходки правила си тя. 
Ехидно се подсмивала 
и нищичко не вършела. 
Омръзнало  му на  овчаря 
на нея все да и повтаря, 
че правилата са за всички. 
А тя, присвивала очички... 
Един ден на една полянка, 
решила да потърси сянка. 
От стадото се отделила 
и в гъстата гора се скрила. 
Полегнала на меката трева 
и сладичко заспала тя. 
Но усетила я вълчата охрана 
и станала тя, каквато стана. 
Дори с неземна красота, 
овцата си е пак овца 
и от красивата глава 
не остана и следа!

© Яна Ангелова- Яни Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??