23.06.2017 г., 16:32 ч.  

За любовта няма лек, тя самата е изцеление.... 

  Поезия » Любовна, Философска, Свободен стих
470 0 7

За любовта няма лек, тя самата е изцеление...

 

Ти си светлината на очите ми,

къде си бил преди, била съм сляпа?

А днес може би плача от радост,

защото ръката ти,  държи ме по пътя.

 

Ти си моят вечен ангел - пазител...

и колкото и да ме разрушават...

Тук си ти да съградим отново всичко,

защото любовта ни дава силите...

 

Защото има нещо несломимо тук...,

за което са виновни очите ти,

спокойствието и слънцето в тях...

и няма рана, която да не излекуват...

 

Огледало мое, говориш ми тихо...

огледало мое, пееш ми на сърцето...

как да се освободя от тъмнината...

и как за нея да създам светлина....

 

Че не е трудно да се живее с двете...

когато две души в една се споделят...

И макар да притежават в себе си

силите на падението и спасението...

 

Любовта всеки път - болестта побеждава,

всеки път, когато е искрена и когато е лек...

Когато те освобождава и търси здравеца...

когато те прегръща и отразява душата ти...

 

Когато си себе си и си част от някой друг.

Когато усмивката е част от нещо по - голямо.

Защото любовта раздава воля за живот.

Раздава все от своята несломимост и сили...

 

И в теб, небе мое - любовта няма оръжие.

Затова и няма, не съществува нож за нея...

Затова няма никакъв лек за любовта....,

просто тя самата носи в себе си изцеление... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Лили Вълчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Малка е понякога думата - благодаря, но е изпълнена със сърце! Благодаря ви!
  • Самите ние сме любов. Поздравления за творбата, Лили! Много ми хареса!
  • Много хубаво произведение,Лили!!!Може би има един антибиотик-ревността!Предписани витамини-времe,старост,улегналост
  • Любимият, любимата ... са нашият пътеводител...Моите поздрави!!!
  • Любовта понякога е изцеление, а понякога е голяма тревога.Браво Лили.Поздрав
  • Че е изцеление, няма никакво съмнение! Поздрави, Лили!
  • "Затова няма никакъв лек за любовта....,
    просто тя самата носи в себе изцеление... "
    Прекрасно!
Предложения
: ??:??