28.02.2012 г., 12:10 ч.

За мен самия 

  Поезия » Гражданска
412 0 0

         За мен самия

 

Родих се селянин, във стара селска къща.

И моят пъп е хвърлен в селския ми двор,

от гдето бягам цял живот  и все се връщам,

където  се затваря моят кръгозор...

 

Макар че често във живота ми се случва

да  служа, за заблуда,  с градски етикет.

Това не ме ласкае, даже ме измъчва,

защото късам цвят от селския букет...

 

Аз чувствам, че това е маскарад ненужен:

зад чуждата фасада си оставам аз;

че аз тъгувам пак за теменужен залез...

За селски  хляб е квасен моят квас...

 

Родих  се селянин и селянин в града  оставам.

Измъчван от въпроси, неразбран!

Като хибрид Града и Селото представям.

Но само с български конци съм  изтъкан!...

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??