16.01.2015 г., 7:40 ч.

За моето куче 

  Поезия » Друга
859 0 0

За моето куче

Седя си аз вкъщи и си слушам музика приятна,

когато през главата ми мина мисъл неприятна.

Поглеждам към часовника, той показва 5 часа,

и аз си казвам: “майка му стара, трябва кучето да разведа“.

 

Кучето ми е една малка черна твар на име Рая,

която аз изобщо не мога да трая.

С думи като досадна, миризлива и грозновата мога да я определя

и изобщо няма да сгреша.

 

Всяка сутрин тя ме буди точно в 6 сутринта

без изобщо да ù тежи на съвестта.

Тя е една малка нервна гад

и съм сигурен, че идва от самия Ад.

 

Излизам с нея през входната врата

и студен вятър духа в нашите лица.

Жив човек няма вън в това студено време,

а аз мръзна с това малко, проклето бреме.

 

Разхождахме се ние под дъжда,

когато изведнъж ми се обади съвестта.

Погледнах долу в моите крака

и видях през очите малката ù душа.

 

Разбрах, че за това създание аз съм всичко на света

и от това омекнаха моите крака.

И осъзнах аз на мига,

колко много обичам тази малка черна твар на име Рая.

© Николай Вълков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??