17.12.2012 г., 10:27 ч.

За нещата от живота 

  Поезия
396 0 0

 

                                    ЗА НЕЩАТА ОТ ЖИВОТА

 

               Животът, както казват, "мина покрай мене".

               Не се опитвах да "омагьосам" годините.

               На много истини не се научих.

               А други не приех - отричах ги.

               Като обвинена в престъпление. 

 

               Дори не си признавах, че каквото исках,

               май предварително съм го предричала.

               Да стане чудо - просто и желано!

               Коя жена не си го пожелава?

               Да бъде майка и съпруга - и всичките

               да бъдат здрави!

 

               Не искам аз да споря със жените,

               които имат други приоритети.

               Навярно имат свойто право.

               Благодаря на Господ, че ги има!

               И в обществото те да са приети

               Дано да са щастливи!!!

 

               А щастието - то е много кратко.

               Казват, че е "висша отговорност,

               непрекъснато съпътстваща човека".

               но разделим ли си я помежду си,

               каточе ли се носи май по-леко.

 

               То, лекото, и то не съществува

               за майките, догде са живи.

               Те непрекъснато си мислят

               за рожбите, които са родили!

 

               Къде ли са, какво ли правят?

               Защо не се обажда GSM-а?

               Ще ги науча аз! Дано да имам време!

               Заканвам се, а после им прощавам.

               Дано и те да ми простят?...

               На мен -"безгрешната"?...        

 

               Сега съм вече баба Лета!

               И имам внуци - четири на брой!

               Бъдете ЖИВИ, ЗДРАВИ, ДЪЛГОЛЕТНИ!!!

               Аз всички ви ОБИЧАМ!!!

               Дано годините ни са БЕЗБРОЙ!!!

 

               ..............................................................

 

               Това е моят ТРЕЗОР и отворя ли го,

               в него виждам ЧИСТОТО СИ ЗЛАТО!

               Бащи и майки, деца и внуци...

               Поколение след поколение...

               ДАНО НИ ИМА!!!

 

               А времето лети и няма спиране...

               И сменят ни се ролите в живота незаключен...

               Дотук затварям трезора 

               и Ви се МОЛЯ НА КОЛЕНЕ?...

    

               Бащи и майки - ДРЪЖТЕ ЗДРАВО КЛЮЧА!!!

              

              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Виолета Минчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??