28.01.2021 г., 8:28 ч.

За седмица само... 

  Поезия » Любовна
258 0 4

За седмица само... само една -

и " Сбогом " ми каза, и пак се завърна...

и пак се разсърди... и ме обгърна

болка огромна сред тишина.

 

За седмица само... само една -

и в ада ме вкара, и ме изкара,

и светло отново даде ми вяра.

Коя ли е тази странна жена?

 

За седмица само... само една -

надолу пропадах и се издигах,

с душа наранена искрено виках,

поемайки цялата тежка вина.

 

За седмица само... само една -

изпитах аз чувства за двеста живота.

Пирони забиваше в мене голгота,

спасение търсех от светлина.

 

За седмица само... само една -

губех я в мрака, и във греха.

В съня ми тя шепне, сред райска леха:

" Обич съм твоя, не ме ли позна? " .

 

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??