За смъртта
Ти не си усещал
смъртта, стояща пред теб.
Но един ден оставаш сам,
единствено с нея.
Тя е скрит, сигурен спътник,
силен и верен, няма да те остави,
въпреки че си далече.
Вили и къщи дори да строиш,
дете да създадеш, големец да станеш,
тя не те пита колко си велик.
Идва ненадейно, после си отива.
Последен в живота ти трагикомик.
ЕПЙ
© Елена Йовевска Всички права запазени