30.09.2007 г., 22:59 ч.

За Страданието 

  Поезия
815 0 8

Остави ме да поплача малко.
След бурята светът е прероден.
Не се страхувай, че ще страдам –
страданието пречиства грехове.

Не ме упреквай, че съм като облак,
та облакът е извор на живот!
Обичай мрака и го превъзмогвай.
На лошото отвръщай със добро.
Че няма нищо, нищо по-красиво
от слънчев лъч, пронизал сивота.
От вятъра, проникнал във кутия,
от огъня, избухнал във нощта.

Страданието трябва да го има,
за да се раждат винаги лъчи –
животът ни е тъжна зима
със стрък от пролетни треви.

© Горяна Панайотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??