30.07.2019 г., 18:54 ч.

За Утре 

  Поезия » Друга
654 4 3

А утре ще е по-добре от днес.
Аз вярвам във ината на Човека.
Дори орисани за кръст злочест,
на болката ний вечно търсим лека.

 

Знам, утре ще е по-добре от днес.
Ръце ще стиснем всички като братя.
И онзи демон що вилнее с бес,
с един замах ще махнем от сърцата.

 

Ще бъде утре по-добре от днес.
Ще победим съдбата наша клета.
Един с перо, а другий с меч.
Знам ще попълним празните полета.

 

Ах как е нужно да е по-добре.
Че той, Прогреса, кучета го яли.
Ако загубим в пътят си, от стрес,
човешките си светли идеали.

 

Ако не бъде по-добре от днес.
Какво ще завещаем на децата?
Безжизнен дом, със хиляди неща,
и никакви души в телата!!!

© Григор Колев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??