28.11.2008 г., 20:41 ч.

Заблуда 

  Поезия » Философска
598 0 0
Надеждата наивно се заплита
в самотното мечтаещо сърце.
Като във паяжина на паяк се оплита,
протегнало решително ръце.

И мислите в мечтите пак изчезват,
на истината търсят те лика,
те раждат се и в пепелта залязват
отчаяни... и дирят своя кът.

(от стихосбирката "Утре започва от днес" 1995)

© Тодор Василев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??