13.11.2018 г., 8:44 ч.  

Забрани 

  Поезия » За деца
733 4 8

Здравко пак е тъжен, плаче,

сълзи крокодилски рони.

На кого да се оплаче,

че не дават му бонбони.

 

Чичко със престилка бяла,

днес изправен във салона,

лекция изнесе цяла

за вредите от бонбона.

 

Дупки правел във зъбите,

на венците слагал рани.

Щом научи за вредите

мама сложи му забрани.

 

По един бонбон на месец,

по кутия на година.

Торти,сладки - забранени!

Може - ябълка,малина.

 

Здравко бързо ще порасне,

с бели, здравички зъбѝ.

За забраните сегашни,

той на мама ще прости.

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??