19.02.2008 г., 14:29 ч.

Забрава 

  Поезия
396 0 5

Изпях се - сякаш тъжна песен,

написана без ноти, без рефрен,

от някой странник, може би обречен,

чрез сълзи да изписва своя ден.

Продумах се, и бях излишна дума,

забравена от хорските усти -

напишеш ли я - триеш я със гума,

безсмислено защото ти звучи.

А после нарисувах се със четки,

попаднали в треперещи ръце

и черни, непокорни цветовете,

размазваха се в моето лице.

Извиках се след туй и се събудих,

дочула писък, сякаш отдалеч,

а вътре в мен заспаха всички други

илюзии, родени в тази нощ.

И бях отново себе си, такава,

изплакала се във една сълза,

и гмурнах се във времето, в забрава,

оставих се безкрила да летя.

© Эоя Михова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??