Забравихме за вятъра и птиците...
За тяхното внезапно съществуване,
напомни ни усмивката на лятото.
Отдавна бяхме скрили в себе си,
от себе си най-дивното,
прекрасното - усмивката на лятото.
Засипвахме го с мълчания,
с упреци и с думи за логичност,
погубвахме по малко вятъра
и стреляхме по полета на птиците.
А някъде дълбоко в душите ни
живееха и птиците, и лятото,
и синьото на морското безбрежие.
Обаче се страхувахме да вярваме,
че има смисъл да обичаш вятъра,
че не е глупост да се вярва в лятото.
Обричахме ли него на забрава,
обричахме и себе си в безличие.
© Таня Панайотова Всички права запазени
Аз също обожавам Христо Фотев, но не съм търсила нарочно някаква асоциация с него. Дори този стил на писане не ми е много "в стила", но понякога така се получават нещата.
Paur,не се сърдя, трогната съм , това за мен е голям комплимент.