Забравяме неща, места, привички.
Самите себе си забравяме дори.
Обидни думи, казани пред всички
и чувства, от които ни боли.
Любовите старателно забравяме,
когато тръгват си. Забравяме защо.
И спомените евтино продаваме.
С насочен във главата ни пищов
забравата държи ни в плен и весело
изтрива всичко в нашия живот.
Не помним, накъде сме се понесли.
Забравяме достойнство, чест и род.
Пороците си твърдо не признаваме.
А да си спомним грешките не смеем.
И както тръгнало е, ще забравиме,
защо на този свят красив живеем.
© Нина Чилиянска Всички права запазени