26.08.2008 г., 9:04 ч.

Задна улица 

  Поезия » Друга
516 0 2

Сам или с още двама-трима поети,
в ситната плява на мрака,
редим пируети.
С думи, като с павета,
без думи, с езици като гюлета.
Здраво опрени на несигурна стъпка,
плюем по клишетата днешни (вчерашни библии),
промили от предпоследната глътка.
И не си даваме сметка,
че днес май беше деня за последна щафета,
с една от пръчките на златната клетка...

© Стоян Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??