26.05.2018 г., 15:27 ч.

Задушница 

  Поезия
635 9 11

                                         На Емо

 

Защо не могат двамата да тръгнат

по синята небесна стръмна стълба?

Остава Долу някой да потръпва

и спомените да подрежда дълго.

 

Единият Отгоре гледа мълком

Как Другият сълзѝте си събира

и как животът – ненадейно сбъркан –

превръща във бездомна, тъмна лира.

 

На две дели се – страшно разнебитен –

оттук нататък всеки ден безсънен

и в бъдещето всеки миг разбит е.

Единият без Другия осъмва.

 

И Горе с Долу слива се внезапно.

А коренът на общото – изтръгнат…

Не, няма път Нагоре и Обратно…

уви, не могат двамата да тръгнат…

 

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??