15.03.2024 г., 20:32 ч.

Заговезни 

  Поезия
96 2 1

Заговезни

/Прошки/

 

В сумрака след залеза неделен

огън до небето се извива,

пламъкът раздира облак черен,

вие се нагоре и не спира.

 

И преди да е достигнал Бога,

изгорил е всичките несрети,

грехове и страсти – без умора,

прави ги на пепел, а той свети.

 

Засияват вече и душите,

пламнали в едно задружие,

искрени, като на Бог сълзите,

голи и без никакво оръжие.

 

За тях е постът, прошката и хлябът,

Молитвата и дадената дума,

обичта към Божия порядък

и вярата, че Светлина ще има.

© Ивана Бойчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??