19.04.2011 г., 23:30 ч.

Законът на джунглата 

  Поезия » Друга
1098 0 17

 

 

Откъде ти дойде тоя мит, че разбираш вълчици,

че дълбаеш в очите им с кост от строшена лъжа,

че да ближат нозете ти (знам, то е мъжка амбиция...)

е победа на скрит в слабостта си елитен мъжкар?

 

Откъде ти дойде, че си главен във вълчето стадо,

че отхапваш парче от луната от всички най-пръв,

че най-първи разцепваш покоя със воя си гладък?

Откъде ти дойде, че си Алфа? Без вълчата кръв?

 

Спри да вярваш, че гладните първи засищат глада си.

Има малка подробност за вълци и вълчия пай –

на Омега без хъс и характер властта му е къса.

Да си първи сред вълци е право, не титла.

                                                                         До край.

© Дарина Дечева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??