9.06.2010 г., 21:59 ч.

Замина си тате 

  Поезия » Друга
477 0 1
Замина си тате и четири лета
танцът на ягодов цвят ме люлее.
Замина си тате, с онемяла душа,
а често го чувах да пее!
 
Но въпреки своята, трудната дан,
в пътища бягахме нови.
Романтика… спомени и светлият блян,
заченат със здрави основи.
 
Приятел ни беше - и още какъв!
А щастието в крехко стъкло се окъпа,
парченцата пареха, някак до кръв,
поглеждам ти снимката скъпа.
 
Без думи, без плач и без вопли,
и мама сега побелява.
Раздава се още и още ни топли,
макар и да вдигаме врява.
 
С жени, и то четири, нима му бе лесно,
но тъй и съпругът се справя,
във властния свят, в който по-честно
Душата му с човечна любов се възправя!

© Мери Попинз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??