22.04.2020 г., 8:33 ч.

Защитена 

  Поезия » Любовна, Философска
690 3 2

 

Ти не успя да ми влезеш под кожата.

Няма време за бавно проникване.

Малко преди да подостря ножа си,

с кадифен взлом ми събра молитвите.

И сега ми препускаш из вените,

като стадо диви коне.

Тази кръв беше вече студена. 

Закипя от любящо сърце.

И сега ще захвърля кинжала.

Да ръждясва от чужди сълзи!

Няма аз да съм все печален.

Мене няма пък все да боли!

Ще ти дам каквото остана.

И в замяна те искам вечно!

В този свят цял живот те нямах. 

И сега съм на теб обречен! 

Ти не ще ми навън излезеш. 

Ще затворя до една всички рани. 

Заживей в мен, макар под белези. 

В плен не си. Със любов те браня... 

 

Стихопат. 

Danny Diester 

 

 

 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??