27.12.2012 г., 9:06 ч.

Защо тъжим 

  Поезия » Гражданска
359 1 3

Защо тъжим

 

Единствено в живота търсиме богатство!

Не знам защо страним от радостта!?

И скуката с капризите и днес злорадства.

От делниците ни е сив света.

 

Дори не забелязваме днес синевата,

не виждаме и едрите звезди!...

И от дърветата не виждаме гората.

Не ахкаме!... И нямаме мечти!

 

Дали от времето и ние умъдряхме?!

Но то безжалостно ни промени.

От стресове по пътищата побеляхме...

И хоризонтъта ни се намали!...

 

Наивна беше тя, Великата ни Младост!

Но беше истинска и бе без грим!

Кикотеше се тя от искрен смях и радост...

Неща, които днеска не ценим!...

 

Когато нямахме, мечтаехме за малко!...

И в жестовете беше същността!...

И мисълта ни беше пъргава совалка,

с която, обикаляхме света!...

 

Сега нещата ни съвсем се измениха

и други стойности приеха те!

Машините романтиката скриха,

"ОН лайна" пък съвсем ще ни смете!

 

 

 

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • За мене "он лайна" е сборно понятие, и аз самият съм му благодарен многократно!Така, че нямам нищо против него- точно обратното,съм негов Най-голям фен...Надявам се, че ще разберете смисъла, който влагам в това понятие!
  • Разбирам патоса ти и донякъде го споделям, но все пак съм благодарен на "ОН лайна", че ми дава възможност да чета неща (включително и твоето стихотворение), до които иначе не бих имал достъп.
  • Много точно и вярно си описал живота ни!
Предложения
: ??:??