Заснежено
Като в приказна страна,
вали и всичко побелява,
но приказната красота
защо ли тук ни отегчава?
Краткотрайна белота -
беда за бедното сираче
и уморена тишина-
преглътнат плач,
вместо коматче
и позитивната лъжа,
а истината премълчана
и разбунтувана река,
удавила човешка драма.
Омраза крие се в калта,
а белотата я прикрива
и консервира се светът -
в студа - сред живата коприва.
Вън тихичко вали снегът...
... и нещо свидно си отива...
© Виолета Томова Всички права запазени