14.09.2024 г., 13:39 ч.

Застинало време 

  Поезия » Строги форми
132 2 6

ЗАСТИНАЛО ВРЕМЕ

 

Аз за бунтове вече съм стара

и барутните погреби свършиха.

Но залостих под сто катинара

страховития кошер на стършели.

 

Много трудно удържах отровата –

да не плъзне по моите вени.

Нощем често излитам сред совите –

от копнеж за простор заслепена.

 

Но съмнения в мен не виреят –

тази книга е дълго прелиствана

и накрая достигнах до смисъла –

 

за да мога все пак да живея,

имам нужда да бъда пречистена.

Свободата стремеж е към истина.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??