19.07.2018 г., 22:49 ч.

Завръщане 

  Поезия » Гражданска, Строги форми
597 1 3

               Завръщане

                         (сонет)

 

Защо тъй често в детството се връщам

и сещам странна някаква наслада?

Дали защото в сива есен, късна,

все бродя в спомените? А бях млада!...

 

И аз, и роден дом стареем кротко.

Живея в дръзко и жестоко време.

Вървя през дните тихо и самотно

и нося непосилно, тежко бреме.

 

Но знам – ще дойде краят непоканен...

Аз ще почакам и ще спра на пътя

да видя изгрева, в лъчи запален.

 

С благослов изпращам всеки божи ден!

Най-светъл празник той е за душата,

пленил с оранжев залез равнината.

 

                         П. Иванова

 

 

© Павлина Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??