28.03.2008 г., 21:24 ч.

Завръщането на Кай 

  Поезия » Друга
1079 0 10
Изстрадах те. В съня си те изваях.
Деня започвах с мисълта за теб.
Очаквах те в безумие отчаяно.
Политах в пропаст. Давех се в небе...

И ти дойде! И беше тъй прекрасен
във свежата си детска чистота.
От Господа дарени с глътка щастие,
се втурнахме да покорим света.

Но... този свят оказа се коварен.
Предадена от хиляди вини,
строшената и поругана вяра
разпръсна се на ледени игли.

Една от тях в окото ти заседна
и деформира твоя малък свят.
Крепиш се на ръба на страшна бездна,
Напред е мрак. А пътят е назад!

Ръцете си над пропастта простирам,
отчаяно опитвам да те спра.
И виждам как в очите ти напира
една недоизплакана сълза.

От нея пада леденото късче
и се разтапя в слънчевия ден.

Не всяка обич води до завръщане.
Но върнеш ли се, значи си спасен.


© Бианка Габровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??