21.06.2009 г., 21:35 ч.

Завърнах се 

  Поезия
823 1 3

Завърнах се след толкова лета,

след толкова победи и погроми -

да поседя край жълтите цветя,

където някога живееха гноми.

А отсреща, в алената ни леха,

калинки оцветяваха лалетата.

А пък от чешмата течеше река,

по която плаваха цветчетата

на вишната и на черешата.

 

Завърнах се след толкова лета -

омаляла ми е блузката от баба,

смалили са се толкова много неща,

които изглеждаха преди грамадни.

Къщата и тя се е някак смалила

от броя на годините преминали,

а пък червената й кал, милата,

е станала зеленикаво сива.

Омалял е и дворът ни широк,

където тичахме със ветровете.

Реката сега е просто кален поток,

който се минава с малък скок.

 

Завърнах се и всичко е различно -

не е чуждо, ала някак не е мое.

Птиците ме гледат безразлично

и не искат да ме приемат за своя.

Боли завръщане такова  - трудно,

когато пътеките не те познаят,

когато приказката губи чудото

и зрелостта си трябва да признаеш.

 

Седях отново при жълтите цветя

и сълзите ми покапваха в пръстта.

"Спри! Наводни ни." дочух гласа

на гномите, скрили се под листята...

© Кали Пламенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • За всичко е виновен хлорофила!
    Момиче ти поглъщаш светлината!
    Сълзичка слънчева си посадила
    в лехичката между цветята!
  • Нищо, нека е различно! Връщай се и пак ще бъде твое!
    Хареса ми!
    Поздрав!
  • Завръщането в младостта е тъжно нещо, нали?
Предложения
: ??:??