10.07.2021 г., 22:26 ч.

Завършване 

  Поезия » Философска
550 0 2

Вървя сама през есенна гора

в краката ми проплаква листалака,

и сякаш съм на края на света,

а днес завършвам нещо на земята!

А то дошла е просто есента,

в най-ярък цвят, последна птича песен,

но пак стоя, току съм на ръба...

"Завършване"!-нашепва ми душата.

Не зная на какво да сложа край,

или начало ново е това след края!

Мълча сама в мъгла и тишина,

и само поглед вперила в безкрая!

"И както всяка есен..." - мисля си сега,

тъга пролазва тъничка във мен,

мълчание, мъгла и тишина,

и път напред навярно отреден!

Ветрец танцува нежно сред листата

и те политат в есенен дъждец,

като листо съм в края на гората,

на есента последния копнеж!

© Pavlina Kertikova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Привет! Хубаво стихотворение
  • Много ми хареса стихчето, като поглеждане навътре в себе си!
    Добре дошла!
Предложения
: ??:??