27.10.2012 г., 14:53 ч.

Зазимяване на старата къща 

  Поезия » Друга
884 0 2

 

Едно око с клепачи от баири

наведе поглед върху мократа земя.

Стопанинът започна да прибира

света, от светлината разпилян:

 

на цветовете премечтаното,

листо от вятъра изпуснато

и на пчелите отбръмчаното,

с такава сладост лепнало по устните.

 

Почуквайки по черчеветата на дните,

прозорците на своя свят зазида.

Човекът, който будеше петлите,

целуна лятото... и си отиде.

© Георги Динински Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Оригинално!!
  • "Почуквайки по черчеветата на дните,
    прозорците на своя свят зазида.
    Човекът, който будеше петлите,
    целуна лятото... и си отиде."

    Това ми хареса!
Предложения
: ??:??