7.11.2007 г., 19:48 ч.

Здравей 

  Поезия » Друга
867 0 3
Здравей. Очаквах те
                                            - тъй дълго и печално,
надявах се, но нямах светлина.
Аз търсих те надясно и наляво,
аз търсих сродната душа.
Намерих те. Или пък ти откри ме -
това е без значение сега.
Сега най-важното е, че ни има,
че заедно сме и че искаме така.
--- - ---
Здравей. Очаквах те.
                                           Недей да се обръщаш.
Аз искам да те видя колко си се изчервил.
Не знам дали отива ти, но мисля,
че смут и нежност виждам в твоите очи.
Здравей. Поне ръкувай се със мене,
или ефирно ти ме целуни.
Или пък страстно - ако имаш смелост,
макар че от целувка не боли.
Ще тръгнеш ли със мене? Там, напред
ни чакат слънчеви красиви дни
и зимни нощи, във които ще те топля,
и чувства нежни, светли и добри.
--- - ---
Здравей. Очаквах те.
                                            И този път реално
към мен протягаш двете си ръце.
В прегръдка нежна и целувка страстна
размекнаха се моите нозе.
Но вече - Стига! Няма да те чакам,
да те посрещам с трепетна ръка.
Защото аз до тебе ще остана
и цял живот над теб ще бдя.

© Галя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??