16.02.2007 г., 15:24 ч.

Зимна поема 

  Поезия
779 0 7

Снежинки боси лутат се в сумрака,
че зима е да ни напомнят плахо!
Прозорците синеят се, въздишат,
снежинките по тях поеми пишат!

И тих ветрец усмихнато ги гони,
топи ги във уста като бонбони,
подмята ги насам натам и тича
косите със снежинки да накичи.

И плъзват се, танцуват по паважа,
подскачат леко и въртят се даже,
а после мило, тихичко заспиват,
че скоро зимата ще си отиде!



© Катя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??