Зимна вечер
О, зима е, но толкова приятно
със топла ласка вечерта обгръща-
глобалното затопляне навярно
божествено сезоните обръща!..
И хората по улиците бавно
замислени за грижите си крачат,
а облаците във небето плавно
със Вятъра дошъл от юг се влачат.
И въздуха е пълен със послания,
Светът се е прехласнал да ги слуша-
нощта пристъпва тръпна от желания
и с грация на влюбена кошута.
Душите за Любов се размечтават:
глобалното разнежване ги грабва-
със болка проумяли, че отдавна
живеят май единствено за хляба!..
...Премигват пъстроцветните реклами
и сбъднати вълшебства разпиляват:
натрапливи, настойчиви, примамни
увличат те в нощта и обещават...
д-р Коста Качев
© Коста Качев Всички права запазени