Зимните празници
Снегът увисва над града,
сърдито гледа изпод вежди
и ловко скрива в свойте мрежи
на есента златистите одежди.
За да покаже пълен блясък,
отвява алчно всички граници,
размята белите си страници,
че ето - идват снежни празници!
На Нова година теглим чертата,
сметка си правим като бакали -
колко сме взели, колко сме дали,
колко победи, колко провали...
На маса сред другари верни,
когато удари дванайсет часа,
забравете всяка суета
и в сърцата си пуснете любовта.
© Елена Всички права запазени