20.02.2011 г., 19:46 ч.

Злоба 

  Поезия » Философска
490 0 2

Злобата извива от душата ми студена,
впити зъби, кървящи рани.
Злобата чака да изригне
и месото в мърша да превърне.

Злобата изяжда ме отвътре,
чудото от пъкъла излиза.
Злобата неумолимо гледа
кой утеха в нея ще намери.

Злобата - мислех, че не я познавам,
но събудих се от нейната милувка.
Злобата, коварна зима,
зад мойто рамо ли наднича?

Злобата не пита, а сполита
като любовта, но не съвсем.
Злобата нежелана е от мен,
но без теб сама остава в мен.

© Борислав Луканов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??