27.05.2010 г., 23:59 ч.

Знаеш ли? 

  Поезия
589 0 1

Ти знаеш ли, че искам облаци да снимам,

когато всички вперили са погледи в паважа?

Когато те със други съгласяват се и кимат,

аз с готовност мога да откажа.

 

И знаеш ли, че разхождам се сама по крайбрежната алея,

а във тълпите интриги се тъчат?

И всички чувства в мене мога да изпея,

докато другите безропотно мълчат.

 

А знаеш ли, че имам дарба да се смея,

въпреки безбройните проблеми.

И да раздавам щастие умея,

докато очите ми са уморени.

 

Кажи ми, знаеш ли какво е да обичаш?

Да пулсират вените ти с ритъма на друг.

И всичко зло в живота да отричаш.

За любовта добро е само тук.

 

Но ти не знаеш какво е бавно да умираш

oт безсилието на безчувствеността.

На щастлив се правиш, а всичко в себе си убиваш.

До тук ни води тази самота...

© Лекса Джорджис Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ако лирическата героиня съвпада с теб самата просто чудесно! Света има нужда от повече такива хора Носи красота. Успех!
Предложения
: ??:??