9.11.2022 г., 9:40 ч.  

Знам, ще дойдеш 

  Поезия » Любовна, Пейзажна, Свободен стих, Друга
236 0 0

Виелици се гонят из всички улични ъгли

и шепнат думите ти,

така достига гласът ясен до моите уши...

Мъглите спускат своите воали над града... 

Целувката ти усещам, разхождайки се по булевардите сама.

 

Усмивката ти нежна вятърът донася и снежнобяла мисълта за 

теб в друго измерение тялото изтръпнало пренася.

Сякаш като перли от дълбините на океана снежинки падат.

Въпреки студа, хипнотизиращ копнеж поддържа парещ пламък.

 

В заледени локви отекват стъпките на минувачи в среднощни доби.

Но не забравяй - под тях изникнали са вече корените на ароматни рози.

Само веднъж леда сковаващ в себе си да размразиш, 

на непознатото не ще да устоиш.

 

Зимата е пленяваща със своето бяло и кристално наметало.

Представям си как сме се скрили под сребристо одеало. 

Знам, ще дойдеш рано или късно 

пак в дървената къща,

а щом това се случва моментално зимата в свежа пролет се превръща!

 

 

 

© Veronika Mihova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??