Видях,
как пада Звезда
следата,
огнена диря
изгасва,
оставя мълва
за нещо несбъднато
зад завесата синя.
От къде е дошла
от чии обятия
нима там Любовта
родила е
звездни разпятия.
Небето е в пепел
частици от чувства
парченце от лед
само остава
дали било е
забито в сърцето
загледан в звездите
самотен гадая.
Октомври,2018г
Варна,Гавраил
© Гавраил Йосифов Всички права запазени