4.03.2015 г., 23:01 ч.

Звездата 

  Поезия
292 0 3

 

 

Ако животът ти обърне гръб

и останеш сам сред пустошта,

вгледай се в Млечния път -

там припламва твойта звезда.

От млякото нейно си засукал

своята неведома съдба,

с надежди и чувства усукала

въжета за изпънати платна.

Нека свири вятър в такелажа,

буря да вилнее в душата ти -

очите не притваряй влажни,

следвай светлинната звезда ...

Всеки квант светлина

ти носи въздишка от обич

за живота, който досега си живял

и никога не ще да повториш ...

 

 

 

 

© Валентин Василев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??