26.06.2019 г., 9:22 ч.

Звездна невеста 

  Поезия » Друга
827 4 6

Път прокарах да стигнеш до мене

през вековна и страшна гора.

Да намеря покой и спасение

от стихиите тебе избрах!

 

Построих най-красивия замък,

обградих го наоколо с ров

и издигнах ограда от камък

да те скрия за тази любов.

 

И когато прекрачиш през прага

седем пъти с ключа заключи,

забрави всичко друго веднага,

всички спомени в миг изличи!

 

Във нощта кестенява и мека

те очаквам в любовния кът

да потеглим по лунна пътека

към звездите на Млечния път!

© Елка Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??